Cautare

4210 de rezultate pentru "accidente rutiere 28 09 2009" (7.46 secunde)
O mare parte din efectivul Serviciului Politiei Rutiere (SPR) Constanta a renuntat la utilizarea telefoanelor mobile de serviciu in detrimentul statiilor de emisie-receptie (foto). ... Tot purtatorul de cuvant al Politiei Rutiere Constanta ne-a mai spus ca in dupa-amiaza zilei de ieri, 3 august a.
"La IPJ s-a pus in discutie luarea masurii de repunere in functie a agentilor de politie, dar pana in momentul de fata nu a fost luata nici o decizie", a declarat, pentru cotidianul "Replica" de Constanta, seful Politiei Rutiere, Constantin Dancu.
Mentionam ca trustul de presa Hubert Burda Media colaboreaza cu Politia Capitalei prin Serviciul Informare si Relatii Publice condus de Comisarul Ciocan din 2008, si ca, in urma campaniilor de promovare a sigurantei rutiere, derulate impreuna cu acesta, am fost singurul trust de presa invitat sa semneze Carta Europeana a Sigurantei Rutiere.
Senatorul PNL Puiu Hasotti (foto) sustine ca presedintele Traian Basescu are instinct de dictator, dupa ce a hotarat sa renunte la serviciile Politiei Rutiere ca urmare a protestului politistilor din fata Palatului Cotroceni.
5/2011, pentru aprobarea unor reglementari privind cresterea siguranței rutiere, intra in vigoare de azi, modificand anumite articole din Codul Rutier (OUG nr. ... Astfel de atributii au din acest an si inspectorii Autoritatii Rutiere Romane (ARR).
Analizand aceste aspecte, Consiliul Local Onesti a luat, in luna aprilie 2011, decizia angajarii unui credit si a aprobat studiul de fezabilitate pentru investitia "Reparatia infrastructurii rutiere", precum si caietul de sarcini.
Situatia extrem de favorabila pentru armatorii si operatorii existenti pe piata internationala de profil s-a dezvoltat pe fondul cresterii considerabile a traficul naval si cu precadere a celui maritim, in detrimentul transporturilor feroviare si rutiere.
Parcarile vor "consuma" 4,28 miliarde de lei La capitolul parcari sint prevazute investitii in valoare de 4,28 miliarde de lei vechi, care vor fi facute in zona Bisericii "Sf.
Peste 90% din acquisul comunitar cu privire la domeniul transporturilor rutiere se aplica deja in Romania, restul urmand sa fie transpus pana la sfarsitul acestui an.
"Controalele Politiei Rutiere privind incheierea asigurarilor de raspundere civila auto reprezinta una dintre masurile prioritare legate de integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, conform unui plan de masuri privind integrarea, stabilit inca de acum doi ani", a declarat subinspectorul Lucian Calmuc, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Dolj.
Delimitarea sectoarelor de patrulare se va face pe Autostrada Soarelui in zona Centurii Bucuresti, Fundulea, Lehliu, Drajna, Fetesti si Cernavoda, pe Autostrada Pitesti in zonele a 14 noduri rutiere, iar pe centura Pitesti in doua noduri rutiere.
Semnatarii acestui proiect sunt transportatori membri ai Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) si Asociatiei Romane pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI).
Eliminarea rovinietei sau includerea valorii acesteia in pretul motorinei ar dezavantaja transportatorii feroviari si ar mari diferenta dintre tarifele de utilizare a infrastructurii platite de operatorii feroviari si cei rutieri, in defavoarea primilor, sustine Asociatia Industriei Feroviare (AIF).Operatorii feroviari subventioneaza deja, indirect, sistemul de transport rutier, prin accizele aplicate motorinei consumate in tractiunea locomotivelor Diesel, accize care sunt directionate spre intretinerea si modernizarea infrastructurii rutiere si nu catre cea feroviara, arata AIF intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Transporturilor, Ludovic Orban.Totodata, asociatia sustine ca diferentele de tarife ale taxei de utilizare a infrastructurii rutiere si feroviare sunt foarte mari, intr-un raport aproximativ de 1/4 in favoarea celui rutier, iar aceasta diferenta de taxare se reflecta si in tarifele practicate de operatorii feroviari si rutieri.
Nu va spun ca sunt firme foarte puternice, care pot castiga usor, ceea ce ar duce la faliment firmele galatene, care tocmai ce si-au achizitionat microbuze pentru a corespunde noilor cerinte", ne-a declarat seful Autoritatii Rutiere Romane, filiala Galati, Vasile Ertagan.
Criteriile impun drumuri rutiere modernizate Pentru a se putea numi statiuni de interes national sau local, localitatile turistice vor trebui sa detina minimum 30% dintre structurile de primire clasificate in categoriile de 3-5 stele sau margarete.
Basescu, in zonele calamitate Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a ajuns duminica seara la Baia Borsa, unde inundatiile au creat mari pagube, si a dat asigurari ca Executivul va acorda fonduri pentru refacerea infrastructurii rutiere afectate de ape si pentru despagubirea oamenilor.
Potrivit reprezentantilor Institutului National de Statistica (INS), numarul de inmatriculari noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a scazut, in primul trimestru al acestui an, cu 11,8 la suta fata de trimestrul I din 2008, iar numarul inmatricularilor noi de vehicule pentru transportul marfurilor cu 41,6 la suta.
Comisia a analizat si avantajele economico-sociale si ecologice ale investitiei, care sustin necesitatea lucrarii, respectiv imbunatatirea conditiilor de trafic in Bucuresti, cu efect imediat in fluidizarea transportului de suprafata, cresterea sigurantei rutiere datorata deplasarii cu metroul, reducerea cheltuielilor sociale, cresterea oportunitatilor economice, in zonele cu acces la metrou, iar din punct de vedere al protejarii mediului se estimeaza o reducere semnificativa a nivelului de noxe, prin renuntarea unor bucuresteni la transportul cu automobilul personal dar si reducerea nivelului de poluare cu praf.
Traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna pe mai multe artere rutiere din tara, iar cel mai greu se circula pe drumurile din sud-estul tarii, din cauza viscolului care aduce zapada pe partea carosabila si ingreuneaza interventia utilajelor de deszapezire.
Sunt numai doi dintre marii investitori pe care i-a ratat Romania in ultimii ani din cauza starii proaste a infrastructurii rutiere si feroviare.
google-analytics.com